Кламер БГ - Новини: Близо 600 ученици влизат в клас през лятото със "Заедно в час"

Близо 600 ученици влизат в клас през лятото със "Заедно в час"

България

|
Пон, 18 Юли 2022г. 14:50ч.
Близо 600 ученици влизат в клас през лятото със "Заедно в час"

Близо 600 ученици влизат в клас през лятото със

Близо 600 ученици от I до XII клас ще прекарат три седмици от лятната ваканция в развиване на полезни умения, подготовка за новата учебна година, наваксване на пропуски и участие в интересни учебни занимания с връстници. Те ще са част от дванадесетата Лятна академия на фондация "Заедно в час".

Заради пандемията през последните две години изданията на академията не се състояха. Близо 600 са децата и младежите, които са се записали за летните занимания през тази година. Те са от над 150 училища и 20 детски градини (предучилищна група) от София-град и София област. Сред записаните ученици има и деца, които през учебната година живеят в чужбина и учат в български училища в САЩ, Испания, Франция, Германия, Обединените арабски емирства и др. Най-много са учениците в начална степен и прогимназия. Благодарение на партньорски организации "Заедно в час" осигурява и присъствието и на деца, които са от уязвими общности, с риск от отпадане от училище или нямат средства да си позволят разнообразни летни занимания.

Заниманията се провеждат всеки делничен ден от 9:00 до 12:30 ч. Учениците имат по четири учебни часа. Уроците насърчават активното участие на учениците и сътрудничеството между тях под формата на работа по групи, работа по проекти, споделяне, дискусии и пр.

Заради пандемията от COVID-19 ще бъде обърнато специално внимание на затвърждаване на знанията, придобити по време на дистанционното обучение и подготовка за следващата учебна година.

Акцент и тази година ще бъде отново социално-емоционалното учене и развиването на емоционална интелигентност.

В академията са включени още тематични дни и клубове по интереси, водени от ученици и учители.

Часовете по време на академията са водени от учители в програма "Нов път в преподаването" на "Заедно в час". Тази година те са 81. Академията е практическата част от интензивното предварително обучение на новите участници в програмата, които от септември 2022 г. ще влязат като редовни учители в училища в цялата страна.

mediapool.bg