Кламер БГ - Новини: Близо 1500 души са минали през "Пирогов" по Великден, само трима заради алкохол

Близо 1500 души са минали през "Пирогов" по Великден, само трима заради алкохол

България

|
Пон, 13 Апр 2015г. 15:38ч.
Близо 1500 души са минали през "Пирогов" по Великден, само трима заради алкохол

Близо 1500 души са потърсили лекарска помощ от началото на празничните дни до понеделник в болница "Пирогов", обявиха оттам. 200 от тях са били хоспитализирани. Според доктор Кирил Христов от хирургичното отделение на болницата, празничните дни са били стандартни, като не е имало по-тежки случаи.

През Детската травматология на "Пирогов" са преминали общо 151 деца. 30 от тях са останали за празниците в болницата, посочи говорителят на лечебното заведение Мария Пойразова. Един от случаите е на 9-годишно момче, което пострадало на ски пистата в Банско и е докарано с няколко счупвания.

В Токсикологията на болницата са регистрирани само три случая на алкохолни натравяния през празничните дни. Единият е на 42-годишен мъж, които е приет с 2.3 промила алкохол в кръвта. 67-годишен пациент пък е постъпил на 12 април с 2.27 промила алкохол.

Един е случаят на препил непълнолетен през почивните празнични дни. Това е 16-годишно момче, което на купон е изпило бутилка водка. В резултат на това е било настанено в болницата с 1.8 промила алкохол в кръвта.

mediapool.bg