Кламер БГ - Новини: Бил и Мелинда Гейтс се развеждат

Бил и Мелинда Гейтс се развеждат

Свят

|
Вт, 04 Май 2021г. 10:47ч.
Бил и Мелинда Гейтс се развеждат

Милиардерът Бил Гейтс и съпругата му Мелинда обявиха, че са решили да се разведат след 27-годишен брак. Двамата ръководят фондация, носеща техните имена, която разполага с ресурс от около 50 милиарда долара. Двойката декларира, че ще продължи да работи заедно по проектите на фондацията и тя ще остане незасегната от края на техния брак.

"След много обмисляне и много усилия за нашите отношения взехме решение да сложим край на нашия брак", обявяват двамата в профилите в "Туитър" на Бил Гейтс и Мелинда Френч Гейтс.

"Повече не вярваме, че можем да израстваме заедно като двойка в следващия етап от нашия живот. Молим за лично пространство за семейството ни, за да преминем към един нов живот", обясняват двамата.

Бил и Мелинда Гейтс се запознават през 80-те години на миналия век, когато Мелинда започва работа за "Майкрософт", Те имат 3 деца - Дженифър (25), Рори (21) и Фиби (18).

Преди 20 години съпрузите основават фондацията им "Бил и Мелинда Гейтс", която подкрепя каузи по целия свят, свързани с борбата със заразните заболявания, ваксинирането на деца и мерки за борба с последиците за климата от дейността на човечеството.

mediapool.bg