Кламер БГ - Новини: Бизнесменът Рагевски е обвинен заради разчленените мъж и жена в Бургас

Бизнесменът Рагевски е обвинен заради разчленените мъж и жена в Бургас

България

|
Пет, 27 Авг 2021г. 19:21ч.
Бизнесменът Рагевски е обвинен заради разчленените мъж и жена в Бургас

Преди две седмици Рагевски бе оставен в ареста за постоянно, сн. БГНЕС

Бургаският бизнесмен Станимир Рагевски е обвинен за убийствата на 28-годишния Юмер Мехмет и на 47-годишната брокерка Теодора Бахлова.

ДНК експертиза е потвърдила, че откритите в сряда останки на гробището в Бургас са на изчезналата преди близо година брокерка. Това съобщи на брифинг Йовита Григорова, заместник-апелативен прокурор на Бургас.

Тя заяви: "Имаме един масов, сериен убиец".

Все още се установяват мотивите за убийството на 47-годишната жена. Предполага се, че тя е била убита в деня на изчезването си 29 октомври 2020 г. в апартамент, който не е бил собственост на Рагевски, но той е имал свободен достъп до него.

В продължение на 3 месеца тялото й е престояло в бидон с киселина, са установили разследващите. По този начин Рагевски се е опитал да се отърве от уликите. С помощта на свидетел обаче части от трупа й бяха открити на 25 август 2021 г., заровени на бургаското гробище

Разкриването на убийството на брокерката се разплете след задържането на Станимир Рагевски за смъртта на Юмер Мехмед. Младият мъж е бил застрелян, а след това тялото му разчленено.

По случая като обвиняем за смъртта на Мехмед вече е привлечен и Диан Дичев, известен като Готвача, каза прокурор Григорова. Готвачът е помогнал на Рагевски да укрие разчленения труп на мъжа, чиито останки бяха открити преди две седмици край Бургас.

Предстои на Дичев да бъде наложена мярка за неотклонение.

Намерен е и пистолетът, с който е бил застрелян Юмер Мехмед. Оръжието е открито във Военния клуб в Бургас, където доскоро Готвачът стопанисвал заведение. Било е със заличени номера.

Началникът на полицията в Бургас старши комисар Калоян Калоянов добави, че се работи по установяване на взаимовръзки - стопански, финансови и имотни на Рагевски и останалите.

Двамата обвиняеми за зверските убийства - Рагевски и Дичев, са лежали в затвора за кражби и други престъпления. Срещу бизнесмена има и висящо дело за вещно укривателство. Той се разследва за това, че е укрил два крадени и много скъпи автомобила, посочи прокурор Григорова.

mediapool.bg