Кламер БГ - Новини: Бившият футболен съдия Атанас Узунов оглави общинския съвет в Пловдив

Бившият футболен съдия Атанас Узунов оглави общинския съвет в Пловдив

България

|
Ср, 08 Ноем 2023г. 15:39ч.
Бившият футболен съдия Атанас Узунов оглави общинския съвет в Пловдив

Атанас Узунов (вдясно) оглави общинския съвет в Пловдив. На снимката е с доскорошния председател на съвета Александър Държиков от ГЕРБ. Сн.

Бившият футболен съдия, кум на Христо Стоичков и бивш член на управата на пловдивския футболен клуб "Локомотив" Атанас Узунов беше избран за председател на общинския съвет в Пловдив. Узунов е общински съветник от ГЕРБ четвърти мандат.

Той поема председателския пост с подкрепата на 32-ма съветници. За Узунов освен ГЕРБ гласуваха и "Съединени за Пловдив” на бившия кмет Славчо Атанасов, "Браво, Пловдив", които влязоха с регистрацията на "Българска прогресивна линия", ДПС и ИТН. От ИТН обясниха подкрепата си с това, че Узунов е номиниран от най-голямата група в съвета и е редно той да заеме поста. От "Продължаваме промяната – Демократична България" гласуваха с "Не подкрепям никого".

Освен Узунов, предложена за поста беше Виолета Константинова от "Възраждане", за която гласуваха 5 съветника.

На първата сесия на общинския съвет по традиция новите общински съветници, кмет и районни кметове положиха клетва. Така общината вече се управлява от новоизбрания кмет Костадин Димитров от ГЕРБ.

В общинския съвет на Пловдив влизат осем партии и коалиции. С най-много мандати са ГЕРБ - 13, следвани от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - 10. С осем общински съветници е местна коалиция "Съединени за Пловдив", следвани от "Българска прогресивна линия" и "Възраждане", които са с по петима. С по четирима съветника са "БСП за България" и "Има такъв народ", а ДПС има двама представителя.

Следващата сесия на общинския съвет на Пловдив ще бъде на 23 ноември.

mediapool.bg