Кламер БГ - Новини: Бившият служител на ДАНС Росен Миленов ще бъде издигнат за президент

Бившият служител на ДАНС Росен Миленов ще бъде издигнат за президент

България

|
Ср, 08 Септ 2021г. 15:55ч.
Бившият служител на ДАНС Росен Миленов ще бъде издигнат за президент

Росен Миленов на протест пред ДАНС, снимка БГНЕС

Бившият служител на ДАНС Росен Миленов ще бъде издигнат за независим кандидат за президент от инициативен комитет. Той обещава да създаде платформа, чрез която всеки гражданин ще може да дава идеи за управлението на страната и да инициира референдуми.

Миленов се появи за първи път в публичното пространство през 2011 година, когато бе гост на "Шоуто на Слави".

В предаването той обяви, че е напуснал ДАНС, защото е несъгласен с водената политика от тогавашния вътрешен министър и силов вицепремиер Цветан Цветанов. По онова време Цветанов бе дясна ръка на премиера Бойко Борисов.

Росен Миленов обясни, че Цветанов е дискредитирал политически противници чрез ДАНС. След като стана публично известен, Миленов се превърна в един от основните говорители по скандала "Мишо Бирата". Той обясняваше, че няма как изтеклите записите на Бойко Борисов и Ваньо Танов да са манипулирани.

В края на миналата година Росен Миленов бе един от най-активно протестиращите граждани срещу третото правителство на Бойко Борисов. Той организира протест пред ДАНС срещу незаконното подслушване в държавата.

"30 години в ДАНС се събират т. нар. икономически досиета на прехода, с които се управлява държавата", обясняваше Миленов по време на протестите.

mediapool.bg