Кламер БГ - Новини: Бившият земеделски министър Нихат Кабил стана лидер на ДПС-София

Бившият земеделски министър Нихат Кабил стана лидер на ДПС-София

България

|
Съб, 09 Апр 2016г. 16:42ч.
Бившият земеделски министър Нихат Кабил стана лидер на ДПС-София

Нихат Кабил, който бе земеделски министър в правителствата на Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, бе избран за лидер на ДПС в София. Конференцията на ДПС в София-град е била открита от един от основателите й - Шефкет Фейзулов.

В работа на форума са участвали бившият зам.-министър на правосъдието Сабрие Сапунджиева, бившият зам.-министър на образованието Мукаддес Налбант и младежкият областен председател Едиз Сейдов.

Гости на конференцията са били съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ, Мустафа Занков зам.- председател на ДПС в периода 1990-1996 год., бившият депутат Петя Раева, областният председател на ДПС в Перник Боряна Методиева, бившият началник на отбраната ген. Симеон Симеонов, който беше и водач на една от софийските листи на парламентарния вот през 2014 г.

"Ние четем свободата и толерантността като единство на различията, съжителство на различията. Избрахме пътя на съвместното съжителство, пътя на демокрацията, на политическото представителство. Ние имаме какво да дадем на Европа и това е българския етнически модел", е казал Карадайъ на партийния форум.

mediapool.bg