Кламер БГ - Новини: Бивш митнически началник влиза в затвора за 4 години

Бивш митнически началник влиза в затвора за 4 години

България

|
Ср, 24 Окт 2018г. 12:28ч.
Бивш митнически началник влиза в затвора за 4 години

Бившият началник на митничарите на граничните пунктове "Гюешево" и "Олтоманци" Георги Владимиров, известен в Кюстендил и като Фози, ще изтърпи 4-годишна ефективна присъда, реши окончателно Върховният касационен съд (ВКС).

Първоначалната му присъда от 7 години зад решетките е намалена от третата инстанция, тъй като той е оправдан по обвинението му за участие в банда, организирала канал за контрабанда на цигари.

Владимиров е признат за виновен само за контрабанда на цигари без бандерол през ГКПП "Кулата" между август 2011 г. и юни 2012 г. Като лидер на престъпната група бе сочен застреляният Борислав Манджуков.

Според тезата на спецпрокуратурата подсъдимият бивш митнически шеф е осигурявал безпрепятствено вкарване на цигари без бандерол през ГКПП "Кулата".

Внесеното през канала количество контрабандна акцизна стока от почти 1 млн. кутии от различни марки цигари бе оценено от вещите лица по делото на близо 7 млн. лева. Владимиров вече е въдворен в Централния софийски затвор, съобщава БНР.

Осъденият е уволняван и връщан в системата на митниците общо 4 пъти. За последно Георги Владимиров бе назначен за началник на митничарите на ГКПП "Олтоманци" преди няколко месеца.

mediapool.bg