Кламер БГ - Новини: Бетонофрения – Българското Черномориe около 20 години по-късно

Бетонофрения – Българското Черномориe около 20 години по-късно

България

|
Ср, 01 Юли 2020г. 18:00ч.
Бетонофрения – Българското Черномориe около 20 години по-късно

Сателитни снимки на места от българското Черноморие от периода 2003-2004 и такива, правени в периода 2017-2019 разкриват мащаба на застрояването на Българското Черноморие. Те са събрани във фейсбук албума, наречен "Бетонофрения" от Борислав Борисов, който е администратор на фейсбук групата "Да не допуснем село Синеморец да се превърне в Слънчев бряг". Той е използвал сателитни изображения от Google Earth, които показват зелени морски кътчета се превръщат в хотели с басейни, вилни селища, къщи, а по брега на морето се появяват сгради и яхтени пристанища.

"Създавам албума, за да видят всички черно на бяло до какво водят престъпленията срещу природата! Архитекти, общини, инспекции, министерства - всички те участват в бетонирането на нашата природа. И всеки един, който бездейства е съучастник в това унищожение!!!", пише Борисов по поста си.

"Синеморец, Резово, Крапец и всички останали не бетонирани крайбрежия ги очаква една и съща участ, ако само се цъка с език и се гледа отстрани. Ако не се обединим и не протестираме да се спре бетонирането на "Зона А", чрез коренни промени в ЗУЧК - никой от власт имащите няма да го предложи или направи!!!", смята той.

Робинзон

Камчия

Иракли

Лозенец

Обзор-юг

Юрта под пътя (Свети Влас)

Свети Влас

Свети Влас - Елените

Света Марина

Между Червенка и Градина

Обзор - мащаб

mediapool.bg