Кламер БГ - Новини: Бетоновият къс, ударил пътник на "Хемус", е от надлеза на гара Яна

Бетоновият къс, ударил пътник на "Хемус", е от надлеза на гара Яна

България

|
Ср, 27 Ян 2016г. 18:26ч.
Бетоновият къс, ударил пътник на "Хемус", е от надлеза на гара Яна

Падналият върху пътуваща по автомагистрала "Хемус" кола бетонов къс, който в понеделник счупи челюстта на едни от пътниците, е от надлеза на гара Яна, но е от тротоарна конзола и няма пряко отношение към цялостната здравина на конструкцията. Това показва анализът на Института по пътища и мостове, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), която се беше усъмнила, че парчето може да е паднало от минаващ по надлеза камион.

Експертизата обаче е заключила, че отломката е паднала именно от надлеза, както и твърдеше шофьорът на ударения фолксваген. Раненият негов спътник е настанен в "Пирогов" със счупвания на долната челюст и наранявания по гърдите, причинени от бетоновия къс. Според лекарите от здравното заведение лечението му ще продължи от 6 до 8 месеца. Той вече обяви, че ще съди АПИ за нанесени му телесни щети.

От пътната агенция съобщиха в сряда, че експертите са извършили допълнителни замервания по надлеза над автомагистралата и ще се вземат бързи мерки за обезопасяване на съоръжението, преминаващо над платната за движение на автомагистрала "Хемус“.

mediapool.bg