Кламер БГ - Новини: Берлускони е в болница "като предпазна мярка" след положителна проба за коронавируса

Берлускони е в болница "като предпазна мярка" след положителна проба за коронавируса

Европа

|
Пет, 04 Септ 2020г. 13:28ч.
Берлускони е в болница "като предпазна мярка" след положителна проба за коронавируса

Силвио Берлускони, който по-рано тази седмица даде положителна проба за новия коронавирус, е настанен в болница "като предпазна мярка".

Здравословното състояние на бившия италиански премиер обаче "не дава повод за безпокойство", предаде Франс прес, цитирайки комюнике, разпространено от неговия антураж.

В краткото изявление пише, че Берлускони е бил "настанен като предпазна мярка в болницата "Сан Рафаеле" в Милано след появата на някои симптоми".

В сряда бе съобщено, че бившият италиански премиер, който на 29 септември ще навърши 84 години, е заразен с коронавируса.

Според АНСА той е диагностициран с начална фаза на двустранна пневмония. Този тип пневмония се наблюдава при много пациенти, болни от Covid-19. По информация на телевизия "Скай Италия" Берлускони не е в интензивно отделение, но има затруднено дишане.

Преди четири години му бе направена операция на сърцето и той преустанови всички публични изяви, откакто пандемията от коронавирус обхвана Италия през февруари. Първите два месеца от карантината прекара във вила в Южна Франция, собственост на една от дъщерите му. Част от август беше във вилата си на средиземноморския остров Сардиния, където имаше рязък скок на случаите на Covid-19 през летния туристически сезон, и си направи тест за новия вирус.

Италиански вестници спекулират, че Берлускони може да се е заразил от едно от двете си по-малки деца - Барбара и Луиджи - които са били с него в Сардиния. Те бяха видени на купони по други острови миналия месец. И Барбара, и Луиджи дадоха по-късно положителни проби за коронавирус.

mediapool.bg