Кламер БГ - Новини: Бербатов пред БНР: Изпълкомът на БФС може да опита и през март да няма избор на президент

Бербатов пред БНР: Изпълкомът на БФС може да опита и през март да няма избор на президент

Спорт

|
Съб, 18 Дек 2021г. 18:31ч.
Бербатов пред БНР: Изпълкомът на БФС може да опита и през март да няма избор на президент

Димитър Бербатов, сн. БГНЕС

Сегашното ръководство на Българския футболен съюз (БФС) може да направи опит да премахне избора на президент като точка от програмата на предстоящия на 18 март конгрес на съюза, каза Димитър Бербатов, който беше основен претендент за поста на предишния конгрес.

Той загуби изборите от Борислав Михайлов, след което оспорва легитимността на избора.

"Може би тогава трябваше да съм още по-краен и директен на трибуната, но не си го позволих. Не си го позволих, за да могат да видят хората, присъстващите, сами да се убедят за какво става въпрос. И те се убедиха, тъй като впоследствие получавахме много обаждания, а и все още получаваме, от клубове, от отбори, които вече виждат за какво става въпрос и е ставало въпрос. Изразиха съжаление, че не се стигна до балотаж. Догодина, живот и здраве, вече картинката ще е различна", каза Бербатов пред БНР.

В момента екипът му събира декларациите от недоволните от управлението на Михайлов клубове, чрез които да се подсигури конгресът през март да е изборен.

"Конгресът е редовен, изборен, на 18 март вписан в Търговския регистър. Но един месец преди конгреса могат да се правят промени в дневния ред. Може да се промени. Това може да го промени, разбира се, Изпълкомът на БФС. И ние имаме такива подозрения, че може би, ще се опитат нещо такова. И за да не се стига до там - ето по закон и устав, както миналия път, декларации от клубовете се събират и се състои изборен конгрес", посочи Бербатов.

На критиците, които твърдят, че поколението на Бербатов може да се провали, както златното поколение от 90-те, той отговори:

“Власт, пари и слава се управляват най-трудно. За мой късмет съм живял в чужбина и не само аз, Мартин и Стилян също сме видели как могат да се контролират тези неща. И с правилния екип и точните хора нещата ще се случат“.

По повод на “Левски“ и тяхната клубна подкрепа за Борислав Михайлов на конгреса, както и изявлението на Станимир Стоилов, че не изпитва лоши чувства към Бербатов, той каза:

“Нормално е Левски да подкрепи Михайлов, въпреки че ние ги поканихме на срещата с клубовете на стадион “Българска армия“. Идеята ми е, че не трябва да има разделение между клубовете извън терена. Разбираемо те тогава не дойдоха. Но аз не мога да задължа когото и да било да гласува за мен. Всеки гласува за когото иска. Видях Наско Сираков на конгреса и му казах, че съм радостен, че сме работили заедно в националния отбор - когато подобрих рекорда на Христо Бонев, те със Стоилов се радваха. И през есента му казах: Надявам се да гласуваш по съвест, както мислиш, че е правилно. Ние пак ще търсим Левски, и сигурно ще отида на техен мач, аз вече се опитвам да влизам в ролята на човек, който следи всичко.“

Бербатов коментира още, че трябва да има нов национален отбор, но да е компактен и без писта.

“Вече зависи дали трябва да се бутне сегашният и да е на неговото място, или да е на друго комуникативно място. И да не е за 100 000 човека, да не е мегаломанско. Нека е за 40 000“, каза той.

mediapool.bg