Кламер БГ - Новини: Без Шампионска лига, Лига Европа и българското първенство

Без Шампионска лига, Лига Европа и българското първенство

България

|
Пет, 13 Март 2020г. 15:27ч.
Без Шампионска лига, Лига Европа и българското първенство

УЕФА отмени всички мачове от евротурнирите за следващата седмица. Това включва реваншите от осминафиналите на Шампионската лига и от Лига Европа, както и срещите в Младежката лига на УЕФА. Жребиите за четвъртфиналите на двата турнира, които трябваше да се проведат в петък, 20 март, също са отложени.

"С оглед на развитието относно разпространението на COVID-19 в Европа и свързаните с това решения на различни правителства, всички мачове от клубните състезания на УЕФА, планирани за следващата седмица, са отложение", пише в съобщението на европейската футболна централа.

Българският футболен съюз отложи поне с месец всички футболни срещи у нас. Подобни мерки бяха взети в Англия, Германия, Испания, Италия и Франция.

Във вторник, 17 март, се очаква да бъде взето решение как ще се процедира до края на сезона. Тогава УЕФА е поканила представители на всички всички 55 членки, заедно с ръководствата на Европейската клубна асоциация и първенствата в Европа и представител на FIFPro, на видеоконференция.

На срещата се очаква да бъде взето решение за доиграването на първенствата на отделните страни, както и това в европейските клубни турнири, а също и дали да не бъде отложено започващото на 12 юни европейско първенство по футбол.

В петък стана ясно, че мениджърът на "Арсенал" Микел Артета е заразен с коронавирус.

"Разочароващо е. Направих си теста, след като се почувствах зле. Веднага щом ми бъде позволено, ще се върна към работата си", сподели 37-годишният Артета.

Крилото на "Челси" Калъм Хъдсън-Одой също бе диагностициран с коронавирус, но вече е излекуван.

Thank you for all your good wishes, as I said in the video I’m feeling good and hope to see you all soon!! pic.twitter.com/hn5d0ikm60

— Callum Hudson-Odoi (@Calteck10) March 13, 2020

Мачовете във Висшата лига се спират до 3 април.

mediapool.bg