Кламер БГ - Новини: Батков: "Скоро тези, които се упражняват за "Южен поток", ще усетят гнева на Левски"

Батков: "Скоро тези, които се упражняват за "Южен поток", ще усетят гнева на Левски"

Спорт

|
Ср, 08 Окт 2014г. 18:47ч.
Батков: "Скоро тези, които се упражняват за "Южен поток", ще усетят гнева на Левски"

Спонсорът на Левски зависи от "Южен поток" и ако нашите политици не се замислят, "милионите фенове" на отбора ще стоварят гнева си към тях. Такава закана отправи в сряда собственик на футболния клуб "Левски" Тодор Батков при откриването на новия изкуствен терен на стадион "Герена".

Батков има обещание "Газпром" да стане генерален спонсор на затъналия в дългове клуб. Това обеща преди две години тогавашният премиер Бойко Борисов, когото сега Батков отново препоръчва за министър-председател.

"Спонсорът на "Левски" определено зависи от "Южен поток". Президентът на "Газпром" го каза пред цяла България на 15 ноември 2012 г. Сега сме октомври 2014 г. и съвсем скоро тези, които се упражняват по въпроса с "Южен поток", ще си го получат от народа, защото "Левски" е народът", каза Батков.

"Аз се надявам преди всичко обстановката в държавата да се нормализира, защото привличането на голям спонсор е функция на стабилност, на стабилно правителство с дълъг мандат...Очаквам съвсем скоро в съседна нам държава да се случи нещо сензационно. Съседна от Запад. И нашите политици да се замислят какво вършат в България и дали милионите фенове на Левски няма да стоварят гнева си към тях. Сещайте се вие за какво говоря. Спонсорът на Левски зависи от "Южен поток". Съвсем скоро тези, които се упражняват за "Южен поток" ще усетят гнева на Левски", каза адвокатът, който завърши тази тема с думите: "Когато една партия победи, правителство се съставя от нейния лидер. Изключенията са малко. Идва зима, хайде да престанем с тези игри, схеми, пазарлъци…"

Поредното обещание за вдигане на клуба на крака

Президентът на "Левски" за пореден път обеща капиталът на футболния отбор да бъде увеличен "много сериозно". Батков повтори обещанието си, че ще даде безвъзмездно част от акциите на клуба на тръста "Синя България", но преди това иска да бъде подписан договор, че от тръста ще се ангажират всяка година да вкарват определена сума в бюджета на отбора.

"Ако искат, може да обособим кои пера от бюджета да покриват, издръжката на школата например е около 1.3-1.5 млн. лева. Ще видим колко процента от акциите ще им дадем - 10-15%, зависи как се разберем", допълни той.

Тръстът "Синя България" е организация на феновете на "Левски", създадена с цел да подпомогне спасяването на клуба, който от пет години не е печелил шампионската титла, а през този сезон дори не успяха да се класират за участие в евротурнирите.

Батков повтори, че не трябва да има съмнения около собствеността на "Левски", защото 99.85% от акциите са негова собственост. Във втората половина на ноември ще има общо събрание, на което това ще бъде потвърдено, каза Батков.

"Влизане в график"

В момента има забавяне на заплатите на футболистите в отбора, но следващата седмица всичко ще бъде изплатено и клубът "ще влезе в график", обеща още президентът на "Левски". По думите му първо трябва да бъдат изчистени "нещата по финансовия феърплей".

Президентът на "Левски" не скри оптимизма си отборът най-после да вземе титла, след като от 2009 г. не е ставал шампион на България. Според Батков "отборът все повече има физиономия, определено се сработват играчите и все по-често показват това, което искаме да виждаме, но ни трябва време, трябват ни и нови попълнения".

Строежът на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов" ще може да бъде завършен най-рано през пролетта, прогнозира Батков. За това ще са нужни още около 2 млн. лева. На този етап няма да се прави козирка, защото за нея са необходими още 2.7 млн. лв.

mediapool.bg