Кламер БГ - Новини: Управляващите в Македония заявиха, че ще слязат от власт след избори, а не заради "амнистирания престъпник Заев”

Управляващите в Македония заявиха, че ще слязат от власт след избори, а не заради "амнистирания престъпник Заев”

Балкани

|
Нед, 14 Юни 2015г. 18:39ч.
Управляващите в Македония заявиха, че ще слязат от власт след избори, а не заради "амнистирания престъпник Заев”

Двете най-големи политически партии в Македония - управляващата ВМРО-ДПМНЕ на премиера Никола Груевски и опозиционният Социалдеморатически съюз /СДСМ/ с председател Зоран Заев си отправиха официални послания и тежки обвинения, съобщават македонските медии, цитирани от БТА.

В кратко съобщение на управляващата ВМРО-ДПМНЕ се твърди, че Зоран Заев е "амнистиран престъпник, който има вина и е създал кризата заедно със сътрудниците си".

"Премиерът Никола Груевски ще слезе от власт, когато народът реши това на избори, а не когато амнистираният престъпник Заев го поиска. Амнистираният престъпник Заев няма да дочака да гледа такъв филм", се казва в съобщение на ВМРО-ДПМНЕ.

Няколко часа по-рано СДСМ обвини "лично Никола Груевски и най-близките му сътрудници в "престъпно управление, унищожаване на икономиката, демокрацията и европейската перспектива на страната".

"Изправен пред слизането си от власт, Груевски очевидно има нужда да направи всичко, за да запази поста си. Само слизането му от власт и създаването на преходно правителство могат да осигурят свободни, демократични и честни избори и да нормализират Република Македония", се казва още в посланието на СДСМ.

mediapool.bg