Кламер БГ - Новини: Неизвестни хвърлиха бомба в зала в Косово преди там да говори сръбският премиер

Неизвестни хвърлиха бомба в зала в Косово преди там да говори сръбският премиер

Балкани

|
Нед, 03 Апр 2016г. 15:57ч.
Неизвестни хвърлиха бомба в зала в Косово преди там да говори сръбският премиер

Неизвестни лица са хвърлили бомба в помещение в Косово, където днес е трябвало да говори премиерът на Сърбия Александър Вучич, съобщи БТА в неделя.

Ръководителят на сръбската правителствена служба за Косово Марко Джурич определи нападението като "терористичен акт". Около 3 ч. е било извършено бомбено нападение в сграда, където днес в 15 ч. трябваше да говори сръбският премиер Алексанър Вучич и да отправи обръщение към гражданите на Косово.

В сградата е била хвърлена бомба, а след това е било стреляно и с автоматично оръжие. Няма съмнение, че това е крайно опасно нападение и че става дума за терористичен акт, каза Марко Джурич пред сръбското радио и телевизия.

По данни на полицията по време на нападението в сградата е имало десетина работници, които са монтирали сцена. Нито един не е пострадал. Започнало е разследване.

По думите на Джурич по-рано в Косово е била арестувана банда, планирала нападение срещу високопоставени представители на Сърбия. От бандата е било иззето голямо количество експлозиви.

mediapool.bg