Кламер БГ - Новини: Алексис Ципрас се обяви срещу санкции за Москва

Алексис Ципрас се обяви срещу санкции за Москва

Балкани

|
Вт, 13 Май 2014г. 13:19ч.
Алексис Ципрас се обяви срещу санкции за Москва

Лидерът на гръцката опозиция Алексис Ципрас е на изненадващо посещение в Москва, съобщи БНР.

Лидерт на партията СИРИЗА прекъсна програмата си по предизборната кампания за председател на Еврокомисията и замина неочаквано за Москва. На срещата с председателя на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко Ципрас изрази позиция за Украйна, различна от тази на Евросъюза.

Алексис Ципрас, чиято партия СИРИЗА в момента се сочи като фаворит за евроизборите в Гърция, се изказа категорично против санкциите срещу Москва. Той дори изрази опасение, че светът се връща в периода на Студената война.

Гръцката опозиция предлага да се търси път за излизане от украинската криза само с преговори и вижда бъдещето на Украйна, като мост между Европа и Москва. Това е и позицията на Европейската левица, чиито кандидат за поста председател на Еврокомисията е Алексис Ципрас.

За двустранните отношения Атина–Москва Ципрас е категоричен, че гръцката политика трябва да се насочи към засилване на отношенията в търговията, икономиката, енергетиката и туризма.

Визитата на лидера на гръцката опозиция в Москва продължава с разговори в Министерството на външните работи. Той ще се срещне и с руски бизнесмени с интереси за инвестиции в Гърция.

mediapool.bg