Кламер БГ - Новини: Байдън води с 16% пред Тръмп, показва проучване за CNN

Байдън води с 16% пред Тръмп, показва проучване за CNN

Свят

|
Ср, 07 Окт 2020г. 12:18ч.
Байдън води с 16% пред Тръмп, показва проучване за CNN

Президентът Доналд Тръмп изостава от кандидата на Демократическата партия Джо Байдън с 16%, показва проучване, проведено от агенцията SSRS по поръчка на телевизионната корпорация СиЕнЕн (CNN). До президентските избори в САЩ през ноември остава по-малко от месец

Общо 57 процента от участвалите в изследването са заявили, че ще гласуват за Байдън, а 41 процента - за Тръмп. Само 1 процент имат друг кандидат. Това е най-голямата разлика между двамата, регистрирана в проучванията на телевизионния канал от началото на кампанията.

Девет от десет гласоподаватели заявяват, че вече са решили за кой кандидат ще гласуват на изборите. Едва 8 процента казват, че може да променят решението си, а 1 процент нямат предпочитание към никого засега.

Това означава, че просто няма достатъчно избиратели, отворени за убеждаване да променят нагласите си, коментира Си Ен Ен.

Тръмп очаква следващия дебат, Байдън е предпазлив

Джо Байдън заяви във вторник, че насроченият за следващата седмица дебат между него и кандидата на републиканците, действащия президент Доналд Тръмп, не трябва да се провежда, ако Тръмп все още е носител на новия коронавирус.

Тръмп, който беше диагностициран със SARS-CoV-2 миналата седмица, влезе за три дни в болница, но в понеделник се завърна в Белия дом.

Байдън заяви, че планираният за 15 октомври в Маями дебат трябва да бъде организиран при стриктни мерки за здравна безопасност. "Ако той (Тръмп) още има Ковид, ние не трябва да дебатираме", каза кандидатът на демократите.

В отговор говорителят на кампанията на Тръмп Тим Мърто заяви: "Президентът Тръмп ще бъде здрав и ще бъде там. Байдън няма да се измъкне от този дебат, а неговите защитници в медиите не могат да го покрият".

Обичайният период на карантината за коронавирус е 14 дни. Тръмп обяви, че е дал положителна проба в петък.

Във вторник Байдън за пореден път даде отрицателна проба за коронавирус, седмица след дебата си с Тръмп в Кливланд.

mediapool.bg