Кламер БГ - Новини: Бабикян: Никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Борисов

Бабикян: Никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Борисов

България

|
Вт, 06 Окт 2020г. 11:48ч.
Бабикян: Никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Борисов

"Залата в Брюксел не ни учуди - чуха се много неприятни неща за България. Но никой не бива да очаква, че Брюксел ще дойде и ще уволни Бойко Борисов вместо българите".

Това каза пред БНТ Арман Бабикян, който е един от организаторите на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев. Думите му идват, след като в понеделник вечерта в Европейския парламент се проведе дебат за върховенството на закона в България.

По думите му станалото в ЕП е шамар за властта.

"Ние искаме да има връзка между върховенството на закона и харченето на парите за българите. Думи сме чували много, не сме видяли действия. Напротив - виждаме злоупотребата с тези еврофондове", каза Бабикян.

"Нито един от нас не е избиран за нищо, така че да има самочувствие, че за него са гласували в легитимния смисъл на думата. Но имаме самочувствието, че сме хората, дали искрата на събуждането и огънят на гражданското самочувствие трябва да продължава да гори", добави Бабикян, който е част от "Отровно трио" заедно с Николай Хаджигенов и Велислав Минеков.

На въпрос кой плаща на "Отровното трио", Бабикян отговори, че гражданите са тези, които ги финансират. На дарителска сметка са преведени общо около 100 хил. лева, които се ползват основно за озвучаване.

"Да, има фини хора, на които не им харесват яйца, има пък и други хора, които казват - сега ли се сещат интелектуалците... Има всякакви хора. Но ние не сме длъжни да се оправдаваме за формите на протест. Ние се опитахме и мисля, че успяваме 90 дни да запазим протеста мирен, а една държава го окървави на 2 септември и тя дължи отговори", посочи Бабикян.

"Нито един ден не сме имали уведомителен протест и няма и да има, не сме длъжни. Да ни глобят - ето, държавата пак не работи", каза Бабикян в отговор на въпроса дали е наясно, че протестите без уведомление са в нарушение на закона.

Никой не мисли за партия на "триото". Ако имаме желание за партия, всички медии ще разберат, посочи Бабикян.

mediapool.bg