Кламер БГ - Новини: БСП дари Фандъкова с правилник за редене на павета от 1936 г.

БСП дари Фандъкова с правилник за редене на павета от 1936 г.

България

|
Четв, 23 Ноем 2017г. 18:45ч.
БСП дари Фандъкова с правилник за редене на павета от 1936 г.

БСП подари на столичния кмет Йорданка Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г., за да й служи като учебник. Това стана по време на заседанието на Столичния общински съвет в четвъртък.

Поводът за подаръка са последните ремонти, заради които общината беше критикувана от граждани и неправителствената организация "Спаси София".

"Това е нещо като принос от групата на БСП-София в помощ на г-жа Фандъкова в тежката й задача по запазването и пренареждането на паветата в София", каза лидерът на социалистите Калоян Паргов. Според него липсва достатъчно контрол и експертност в работата на кмета и на Столична община.

Паргов обясни, че преди повече от 80 г. в София са се вълнували от това как трябва да се редят павета ефективно, така че настилката да не бъде нарушавана и затова са написали правилник.

"Ние считаме, че този правилник трябва да влезе в употреба и да служи на г-жа Фандъкова и Столична община като учебник по редене на павета, за да може да се обучат те, да се обучат и тези, които правят каменно-паважни настилки, и да знаят, че не е много лесна работа и това е било занаят", каза още Паргов.

mediapool.bg