Кламер БГ - Новини: БЛС поиска справедливо разследване за арестувания шеф на здравната каса в Ловеч

БЛС поиска справедливо разследване за арестувания шеф на здравната каса в Ловеч

България

|
Четв, 22 Март 2018г. 15:57ч.
БЛС поиска справедливо разследване за арестувания шеф на здравната каса в Ловеч

Българският лекарски съюз (БЛС) изрази в четвъртък своето несъгласие с показно тиражираната в медийното пространство информация за задържането на директора на районната здравна каса в Ловеч д-р Антонио Маринов.

Маринов беше арестуван миналия четвъртък при акция на ДАНС и полицията за длъжностно престъпление и срещу него беше образувано досъдебно производство за злоупотреби със средства на здравната каса.

“Български лекарски съюз не счита за справедливо срещу уважаван български лекар, с чисто съдебно минало, да бъдат предприемани мерки за процесуална принуда, без наличие на неопровержими данни за виновност, каквито и към настоящия момент не са налице“, посочват от съсловната лекарска организация в своя позиция.

От БЛС допълват, че Маринов по никакъв начин не е възпрепятствал дейността на органите на МВР, нито е дал повод за възникване на съмнение за укриване или осуетяване работата на разследващите органи и поставят под съмнение правилността на наложената принудителна мярка за неотклонение "домашен арест".

От съсловната организация заявяват, че подкрепят всяко действие за налагане на ефективен контрол за опазване на обществения ред и спазване на законността, с цел постигане на заложените цели за превенция на инкриминирани деяния, в това число и такива, касаещи здравния сектор у нас. Именно поради тези причини БЛС настоява за справедливо разследване и подвеждане под отговорност на всички закононарушители, при категоричното доказване на тяхната вина.

mediapool.bg