Кламер БГ - Новини: Атанасова прави сериозна забележка на Борисов. Той не й се обижда

Атанасова прави сериозна забележка на Борисов. Той не й се обижда

България

|
Съб, 21 Окт 2023г. 11:14ч.
Атанасова прави сериозна забележка на Борисов. Той не й се обижда

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов бе подложен на лека другарска критика от шефката на парламентарната група Десислава Атанасова. По време на партийна сбирка в Русе тя заяви, че от името на депутатите му прави забележка, защото подкрепял финансовия министър Асен Василев. Преди това Атанасова громеше политиката в сектора и предрече огромни задължения за бъдещите поколения.

Тонът по време на сбирката се различаваше от демонстрирания в парламента, където ППДБ и ГЕРБ официално подкрепят кабинета "Денков". Още от началото на съществуването на некоалицията двете партии обясняват, че управляват заедно само за да има правителтсво. Но ако в парламента все пак се сдържат, при срещите с избиратели се говори по различен начин.

Приписват си заслуги

ГЕРБ са гласували в подкрепа на правителството, защото е била нужна стабилност и край на едноличната власт на президента, заяви Атанасова.

"Сега обаче изведнъж си приписаха всички заслуги на половината на сглобката. И, г-н Борисов, аз съм оторизирана от името на нашата парламентарна група да направя много сериозна бележка на вас за подкрепата, която оказвате именно на г-н Асен Василев. Защото той е човекът, който трябва да гарантира събираемост на приходите в бюджета, а това с просто око, дори за нефинансисти, е видно, че не се случва. Той е човекът, който трябва да гарантира парламентарна подкрепа, а това не се знае как ще се случи, ако продължават волните му съчинения, дадени пред международни медии за това кой как взема решенията", заяви Атанасова.

Борисов прие "сериозната бележка" с усмивка. Няколко минути по-късно лидерът взе думата, за да обясни, че поема отговорност за действията си.

"За разлика от Вас обаче, Десислава, аз не се обиждам, когато ме критикуват. И си поемам отговорност за направеното. И ще кажа защо съм гласувал за Асен Василев и правителството – защото иначе нямаше да има правителство. И пред това да няма правителство или да е такова правителството, избрах второто. Времето ще покаже дали съм бил прав. Това е действително лична моя отговорност и дано не е фатална", заяви той.

Къде са ви самолетите, русенци?

След това Борисов се впусна в предизборна агитация за кандидат-кмета на ГЕРБ, критикувайки, че през последните три години в региона нищо не се е случило. Бившият премиер заяви, че на края на третия си мандат е оставил пари за строителство на магистралата Русе-Търново, което още не е започнало.

Борисов припомни и плановете за отваряне на летището в Щръклево с редовни полети до София, които не стигнаха доникъде.

"Уважаеми русенци, три години спахте и слушахте съчинения. Кой ви е виновен, че нямате път? Аз, който ви е дал проектите и парите? Къде ви е пътят? Викам, айде, пътят заминал, похарчили го. Търся самолетен билет да кацна в Русе. Нема самолет, летището го нема. Е, чакай, бе, нали правиха летище тука? Вие забравихте ли го? Прогресивна общественост. И накрая – четири часа път. Ни летище, ни магистрала, ни мост. От Бяла са камионите. Поне 20-3 километра карах покрай колони от тирове", каза Борисов.

После бившият премиер благодари на Русе, понеже оттам е излъчена критикуващата го приятелски Атанасова.

"Русе излъчи председателя на парламентарната ми група. И трябва да ви кажа, че Десислава израсна толкова, че е фактор", обобщи той.

mediapool.bg