Кламер БГ - Новини: Асен Василев не може да открие шефа на финансовата инспекция, за да го уволни

Асен Василев не може да открие шефа на финансовата инспекция, за да го уволни

България

|
Четв, 01 Юли 2021г. 13:44ч.
Асен Василев не може да открие шефа на финансовата инспекция, за да го уволни

Асен Василев, снимка БГНЕС

Шефът на финансовата инспекция Георги Начев се оказва напълно неоткриваем за министъра на финансите Асен Василев, който го издирва, за да го уволни.

"Не само аз, но и доста хора в министерството, се опитват да го намерят - има опити за телефонни обаждания, поне 4 пъти опити да му доставят документите (за отстраняването) вкъщи, в момента се работи с нотариус, който да му връчи това нещо. Мисля че на 1 юли цялото това нещо ще приключи, тъй като изтича определен срок, в който ако не можем да го намерим, ще се счита за връчено цялото нещо", обясни Василев пред БНТ в сряда вечерта.

"И тук все пак говорим за шефа на Държавната финансова инспекция, който се крие и няма честта и доблестта да се появи", допълни министърът.

Преди три седмици Асен Василев разпореди проверка в АДФИ след публикуването на разследването на Mediapool за почивната станция на финансовата инспекция в Алебна. Оказа се, че финансови инспектори са се превърнали в хотелиери с държавата база, която преди това е била и ремонтирана с държавни пари.

Асен Василев обясни, че разчетите показва, че има пари за актуализация на пенсиите, което може да се случи до края на годината. Той говори и за нуждата от цяластна актуализация на бюджета, която да подготви държавата за еднаевентуална бъдещакриза.

"Ако се окаже, че няма нужда да се плащат тези пари - всичко ще е наред, няма да имаме дефицит. Но ако се окаже, че тази криза дойде, трябва да сме подготвени", категоричен е министърът.

Василев очаква икономическият растеж до края на годината да бъде около 2,7%.

Министърът обясни, че държавата е отправили запитвания към чужди търговски регистриичужди служби, за да подадат евентуална свързаност или фирми, в които участват други лица от списъка на санкционираните по закона "Магнитски".

mediapool.bg