Кламер БГ - Новини: Аржентина, Франция и Швейцария започнаха с победи

Аржентина, Франция и Швейцария започнаха с победи

Спорт

|
Пон, 16 Юни 2014г. 10:31ч.
Аржентина, Франция и Швейцария започнаха с победи

Отборите на Аржентина, Франция и Швейцария започнаха с победи участието си на Световното първенство в Бразилия в четвъртия ден от надпреварата.

В ранния мач швейцарците стигнаха до много труден успех над Еквадор с гол в последните секунди за 2:1. След това Франция с лекота разби аутсайдера Хондурас с 3:0, а вкъсния мач Аржентина надделя над Босна и Херцеговина с 2:1, като не впечатли особено с играта си.

Автогол на Сеад Колашинац даде преднина на южноамериканския тим още в 3-ата минута, а Лионел Меси в 65-ата минута добави второ попадение за своя отбор. Ведад Ибишевич пък бе автор на почетното попадение за Босна в 85-ата минута.

Аржентинците обаче не впечатлиха особено с представянето си, докато съперникът им остави доста добри впечатления и с малко повече късмет можеше да измъкне далеч по-добър резултат в мача.

Бензема започна Мондиала с две попадения

В основата на успеха на Франция бе нападателят Карим Бензема, който отбеляза две попадения и помогна за автогола на вратаря Ноел Ваядарес. Отлично впечатление остави и младият Антоан Гризман, който бе предпочетен като титуляр за сметка на Оливие Жиру.

Съперникът на французите пък не демонстрира нищо особено на терена освен твърда игра, която на моменти граничеше с грубостта. Логично малко преди почивката те останаха с човек по-малко, след като Уилсон Паласиос получи втори жълт картон. Тимът от Централна Америка бе очевидно под класата на Франция и можеше да си тръгне с повече голове във вратата си.

Така Франция излиза начело на Група "Е" на световното първенство. "Петлите" заедно с Швейцария, които по-рано победиха с 2:1 Еквадор поделят първото място в по три точки.

Обрат в последните минути за "кръстоносците"

Швейцария победи драматично Еквадор с 2:1 в дебютния двубой от надпреварата в Група "Е" на Мондиал 2014. Енер Валенсия откри на "Ещадио Насионал Мане Гаринча", а резервата Адмери Мехмеди изравни в 48-ата минута. В добавеното време Харис Сеферович, друг играч, който се появи в игра след почивката, донесе победата на "кръстоносците".

Швейцария и Еквадор изиграха може би най-скучното полувреме от началото на шампионата в Бразилия, като темпото до почивката бе изключително ниско, а головите положения отсъстваха. Въпреки това зрителите на "Ещадио Насионал Мане Гаринча" видяха едно попадение до почивката. Това се случи в 22-ата минута, когато Енер Валенсия засече с глава центриране на Валтер Айови от пряк свободен удар.

Три минути след подновяването на играта Швейцария изравни. Адмери Мехмеди, който се появи в игра за началото на втората част, се разписа в 48-ата минута. Нападателят на Фрайбург бе изпуснат от отбраната на Еквадор и засече с глава центриране на Родригес от ъглов удар.

"Кръстоносците" стигнаха до крайния успех в третата минута на добавеното време, когато Сеферович вкара втори гол. Бехрами отне в половината на "кръстоносците", впоследствие бе фаулиран, но остана на краката си и подаде към Родригес, който центрира отляво, а Сеферович засече отблизо за крайното 2:1.

mediapool.bg