Кламер БГ - Новини: Арестувани са осем каналджии, всичките са чужди граждани

Арестувани са осем каналджии, всичките са чужди граждани

България

|
Ср, 14 Септ 2022г. 17:28ч.
Арестувани са осем каналджии, всичките са чужди граждани

Арестувани са осем каналджии, всичките са чужди граждани

Осем каналджии са задържани при четири различни случая в районите на Елхово и Бургас. Всички те са чужди граждани, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

Арестите са част от специализирана полицейска операция на българо-турската граница, която се провежда със съдействието на агенция Фронтекс, Министерството на отбраната, както и структури на МВР.

Около 18:00 часа във вторник в района на бургаското село Момина църква граничен полицейски наряд и служители от Фронтекс спрели за проверка микробус "Ивеко" със сръбска регистрация, управляван от сръбски гражданин. В автомобила граничните полицаи са открили 33-ма мъже чужди граждани, без документи за самоличност, които заявили, че са от Афганистан.

По-късно гранични полицаи и командировани служители на Военна полиция са задържали в района двама граждани на Босна и Херцеговина и още един сърбин, съпричастни към случая. Незаконните имигранти и каналджиите са задържани, уведомена е и районната прокуратура.

Отново във вторник, но около 21.00 часа гранични полицаи от Малко Търново са задържали на пътя за Бургас гражданин на Беларус с разрешение за постоянно пребиваване в България. В управлявания от него лек автомобил "Фолксваген" са открити 7 мъже чужди граждани без документи, които са заявили, че са от Сирия. Срещу каналджията е образувано досъдебно производство.

Преди ден полицаи спрели за проверка лек автомобил "Хюндай" с украинска регистрация, управляван от украински гражданин. В колата е имало петима чужди граждани без документи за самоличност. Пътниците и шофьора са били задържани. Срещу украинския гражданин е заведено бързо производство.

Вчера в местността "Пода" гранични полицаи от Бургас са задържали още двама украинци, превозващи 13 незаконни имигранти. По случая е образувано бързо производство.

mediapool.bg