Кламер БГ - Новини: Арести в Индия заради изнасилени малки момиченца

Арести в Индия заради изнасилени малки момиченца

Свят

|
Нед, 18 Окт 2015г. 18:46ч.
Арести в Индия заради изнасилени малки момиченца

Двама седемнадесет годишни младежи са били арестувани в индийската столица Делхи по подозрение в извършеното в петък изнасилване на момиченце на две години и половина, предаде Асошиейтед прес в неделя. Други трима мъже са задържани също за изнасилване на петгодишно момиченце

в околностите на Делхи.

Двата тежки инцидента предизвикаха протести на граждани, тъй като се случиха само седмица след като на жп релсите в Делхи би открито тялото на изнасилено четиригодишно момиченце.

За да намерят предполагаемите изнасилвачи на двугодишното момиченце в Делхи са били разпитани над 250 жители на квартала, където е било извършено престъплението, и са били сформирани 15 издирвателни бригади.

Според версията на следствието малкото дете е било отвлечено по време на 10-минутно прекъсване на тока в района. Момиченцето е било открито три часа по-късно окървавено и в безсъзнание в близкия парк и в момента се намира в болница.

В болница е и петгодишното дете от покрайнините на индийската столица, за чието изнасилване са арестувани трима мъже.

През 2013 г. индийските власти под влияние на общественото мнение увеличиха наказанието за изнасилване. Това стана след като шестима мъже нападнаха в автобус 24-годишна студентка, която почина от тежките травми. Единият от осъдените за престъплението се самоуби в затвора, четирима са осъдени на смърт, а последният от извършителите, който е непълнолетен, получи максималното наказание от три години затвор.

Независимо от утежнените наказания обаче ръстът на този вид престъпление в Индия на намалява. Според статистиката за 2014 г. на всеки 22 минути в страната става изнасилване.

mediapool.bg