Кламер БГ - Новини: Благой Рагин подаде оставка след скандала с "чувствителните шведски туристи"

Благой Рагин подаде оставка след скандала с "чувствителните шведски туристи"

България

|
Четв, 08 Юни 2017г. 15:34ч.
Благой Рагин подаде оставка след скандала с "чувствителните шведски туристи"

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин подаде оставка, съобщи в четвъртък Нова телевизия. Потърсен за коментар от Mediapool, представител на асоциацията нито потвърди, нито отрече информацията, а насочи въпросите към Рагин, който пък не вдига телефона си.

Той предизвика общественото мнение с изказването си в ефира на Нова телевизия в сряда за скандала с ритнатата в главата от шведски турист камериерка. Рагин призова да не се говори много по случая, за да не се обидят шведските туристи.

По думите му те били особено чувствителни. "Преди години имаше един случай - беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие", спомни си Рагин

Той коментира, че клиентите са 17 типа и че според правилата на хотелиерите те винаги трябва да бъдат посрещани с усмивка и да се смятат за прави. В същото време изрази надежда, че когато България влезе в Еврозоната, стандартът ни ще се повиши и тогава ще започнем да приемаме туристи от по-високо ниво.

Ден след изказването му оставката му бе поискана от министъра на туризма Николина Ангелкова.

"Личното ми мнение е, че такова поведение, особено на председателя на Българската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Благой Рагин е неприемливо и независимо, че това са неправителствени организации, които Министерство на туризма не контролира, не се бърка в тяхната работа... Смятам, че чисто морално и редно е председателя на една такава организация, който представлява името на хотелиерите и ресторантьорите да се извини, да се оттегли. Просто е морално това да бъде направено", заяви Ангелкова.

mediapool.bg