Кламер БГ - Новини: Внимание, има продуктово позициониране!

Внимание, има продуктово позициониране!

Анализи и Коментари

|
Пет, 24 Окт 2014г. 18:49ч.
Внимание, има продуктово позициониране!

Сделката, при която една частна българска компания е продадена колкото два и половина "Нефтохим"-а – или две ЕРП-ата, щеше да е новина. Но не е, защото никой от властта не може да си я припише. Не може да излезе и да се похвали, да пУкаже как се прави. Не може да отиде и каже на служителите й: "Вий сте прости – и аз съм прост, затова се разбираме…“

"Нефтохим“ беше продаден за $101 милиона, ЕVN даде малко над 300 милиона евро за електроразпределителното дружество в Западна България, общо трите бяха приватизирани за 693.2 милиона евро. Така върви старата икономика.

Частната компания за разработване на софтуер "Телерик“ е продадена за 263 милиона долара. Така върви новата икономика. Миналата година отвориха офис в Силициевата долина.

Ако този пример не е достатъчен да откаже някои "стратези“ от "Позитано" 20 да мислят "програми за реиндустриализация", за да се откраднат едни пари – и да ни завържат още повече за кранчето на руския газ, значи е непоправимо.

За 12 години компанията има 320 награди (не от България). Последната е от миналата година, когато беше призната за водещ работодател в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) за 2013 г. в категория "Средни компании" с до 1000 служители (за нея работят малко над 700). Няма друга фирма от България, която да й прави компания в проучването на AonHewitt.

Когато й връчваха наградата, се разбра, че 93% е удовлетвореността сред работещите в "Телерик“ – при 54% средно ниво в България и 63% в ИТ сектора у нас. Няма нужда да повтаряме известните истини, че щастливите от работата си хора дават най-доброто от себе си, което развива и тях, и компанията.

Не става въпрос само за пари, които за един добър програмист в компанията могат да надминат 5000-7000 лева. Но и за обучение, работна среда, социални придобивки, кариерно развитие. Доста различно от някои работодатели, които набиват в главата на служителите си, че да, заплатите са ниски, обаче работят за… "марка".

Наред с това създателите на "Телерик“ предлагат безплатно обучение за програмисти с прочутата си академия. БЕЗПЛАТНО. Честито!

Впрочем, завършили са Американския университет в Благоевград. Честито и на Университета! Това е най-добрата атестация за качеството на образованието, което дава.

Текстът е публикуван в ureport.bg

mediapool.bg