Кламер БГ - Новини: Американски сенатор предал в Москва писмо от Тръмп за Путин

Американски сенатор предал в Москва писмо от Тръмп за Путин

Свят

|
Ср, 08 Авг 2018г. 19:03ч.
Американски сенатор предал в Москва писмо от Тръмп за Путин

Американският сенатор от Републиканската партия Ранд Пол заяви, че при посещението си в Москва е предал писмо от президента Доналд Тръмп на руското правителство, предаде Ройтерс.

"Имах честта да предам писмо от президента Тръмп на правителството на Владимир Путин. Писмото подчертава важността на по-нататъшното сътрудничество в различни области, в това число борбата с тероризма, задълбочаването на диалога в законодателната сфера и възобновяването на културния обмен", написа днес сенаторът на страницата си в "Туитър".

По време на визитата си в Москва Пол покани във Вашингтон членове на комисията по външни работи към Съвета на федерацията. Путин заяви на 27 юли, че е готов да се срещне отново с американския лидер както във Вашингтон, така и в Москва. На 16 юли в Хелзинки се проведе първата пълноформатна руско-американска среща на върха от избирането на Тръмп за президент през 2016 година. Дотогава двамата президенти разговаряха само в кулоарите на многостранни форуми.

Писмото на Тръмп до Путин е предадено на руската страна по дипломатически канали, но Кремъл още не се е запознал със съдържанието му, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков.

Белият дом не е коментирал съобщението.

mediapool.bg