Кламер БГ - Новини: Александър Везенков продължава да пише история в НБА

Александър Везенков продължава да пише история в НБА

Спорт

|
Съб, 09 Дек 2023г. 10:03ч.
Александър Везенков продължава да пише история в НБА

Александър Везенков вече е българинът с най-много - 14 точки в един мач в НБА Сн.ЕПА/БГНЕС

"Сакраменто Кингс" победи "Финикс Сънс" със 114:106 като гост, а Александър Везенков продължава да пише история в НБА. Крилото реализира 14 точки.

Освен, че записа личен рекорд, Саша се превърна и в българина с най-много точки в един мач от Лигата. Досега върховото постижение държеше Георги Глушков с 13 точки. По ирония на съдбата Везенков подобри постижението на легендарния център срещу отбора, чийто екип носеше Глушков в НБА - "Финикс", пише БГНЕС.

Освен това Александър Везенков хвана 3 борби, даде 2 асистенции и открадна 3 топки за малко повече от 20 минути на игрището.

Гостите от Сакраменто изоставаха с 9 точки на полувремето, но спечелиха убедително след страхотна игра след почивката. Най-резултатен за победителите и от всички в мача беше звездата на отбора Де'Аарън Фокс с 34 точки. Сабонис добави още 15 точки за успеха и имаше 17 успешни борби под коша. Кийгън Мъри и Малик Монк завършиха с по 13 точки.

Девин Букър реализира 28 за домакините, но разочарова през второто полувреме. Ерик Гордън се отчете с 19 точки, а Нуркич приключи срещата с 15 точки.

"Сакраменто Кингс" заемат шесто място в Западната конференция с актив от 12 победи и 8 загуби. Преди няколко дни отборът на Майк Браун отпадна на четвъртфиналите в In-Season турнира след поражение от "Ню Орлиънс Пеликанс", но късно снощи се върна към победите. Следващият мач на тима е у дома срещу "Бруклин Нетс" на 12 декември от 5 часа българско време.

Майк Браун: Саша ще става все по-добър

"Саша получава малко повече време и се чувства по-добре на терена. Искаме да имаме възможност да го държим на игрището възможно най-много. Докато той ни дава максимума от себе си в защита, той ще играе, защото е много добър баскетболист и днес го видяхме с очите си", заяви треньорът на "Сакраменто Кингс" Майк Браун след победата над "Финикс Сънс".

Селекционерът заяви, че Веценков не е типичният новак в Лигата. Припомни, че е играл в големи мачове, имал е големи моменти, правил е големи стрелби, изправял се е срещу много различни защити.

"Колкото повече време е с нас, толкова по-добре ще се чувства на паркета, и то в различни ситуации. Той вкарва по различни начини - с атака на коша, с борба в нападение, със стрелба от тройката. Той е опитен баскетболист, който знае как да играе и как да се възползва от това, което му дава защитата на противника", коментира Браун след срещата.

mediapool.bg