Кламер БГ - Новини: Александра Жекова с двойна премия за представянето си в Сочи

Александра Жекова с двойна премия за представянето си в Сочи

Спорт

|
Ср, 26 Фев 2014г. 16:15ч.
Александра Жекова с двойна премия за представянето си в Сочи

Сноубордистката Александра Жекова получи в сряда премия в размер на 100 000 лв. от министерството на младежта и спорта (ММС) за представянето си на зимните олимпийски игри в Сочи.

26-годишната българка зае 5-то място в женския сноубордкрос, след като бе съборена на последния завой на трасето от италианката Микела Мойоли. Падането й отне възможността да се бори за бронзов медал, макар че с грешката си Мойоли съсипа и собствените си шансове за медал. Двете бяха наравно метри преди решителния финален скок.

По инструкцията на министерството за награждаване на спортисти за такова постижение се полага държавна премия от 50 000 лв., но сумата бе удвоена с решение на спортния министър.

По повод случилото се в Сочи Мариана Георгиева излезе с пореден "компетентен" коментар.

"Гледах състезанието и бях много развълнувана. Александра Жекова заслужаваше да спечели бронзов медал, но бе лишена от него заради некомпетентната италианка. Затова ще получи премия като за бронзов медал", обоснова се министър Георгиева по време на церемонията в Министерския съвет, на която бе и премиерът Пламен Орешарски.

За третото място на олимпийски игри се полага премия от 140 000 лв.

mediapool.bg