Кламер БГ - Новини: Алберт Попов завърши девети на слалома в Пекин

Алберт Попов завърши девети на слалома в Пекин

България

|
Ср, 16 Фев 2022г. 13:22ч.
Алберт Попов завърши девети на слалома в Пекин

Алберт Попов завърши девети на слалома в Пекин

Българският скиор Алберт Попов зае престижното девето място в слалома на олимпийските игри в Пекин. След двата манша той завърши само на секунда зад победителя Клеман Ноел от Франция.

Това е най-доброто класиране на българин на тази олимпиада и най-доброто за български скиор след двете шести места на Петър Попангелов на Игрите в Лейк Плесид и Сараево.

В първия манш Попов завърши девети на 0.7сек. от лидера Йоханес Щролц(Австрия) и шанс за атака на по-предна позиция. Във втория манш българинът не успя да поддържа добра скорост в горната част на трасето, за да ускори във финалната част и да запази позицията си.

След първия манш на 20-то място бе българинът Камен Златков. Той започне добре във втория манш, но пропусна врата и не успя да завърши.

Няколко дни по-рано Алберт Попов финишира 17-ти в гигантския слалом, което също е успех за българскте ски.

Извън представянето на българите, битката за златния медал в слалома бе много оспорвана. Клеман Ноел направи по-добър втори манш, което му спечели титлата, а втори остана Йоханес Щролцна 0.61сек. Трети остана за световния шампион в слалома Себастиан Фос-Солевог,който завърши на 0.7 сек.

mediapool.bg

Вижте още