Кламер БГ - Новини: Актьорът Трийт Уилямс загина в пътен инцидент

Актьорът Трийт Уилямс загина в пътен инцидент

Общество

|
Ср, 14 Юни 2023г. 09:55ч.
Актьорът Трийт Уилямс загина в пътен инцидент

Трийт Уилямс е бил ударен от автомобил, сн. GettyImages

Актьорът Трийт Уилямс, чиято звезда изгря в мюзикъла "Коса", е загинал при пътен инцидент на 71-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Той е карал своя мотоциклет във Върмонт в понеделник, когато е бил ударен от SUV автомобил, извършващ ляв завой, съобщиха от полицията. Бил е откаран в болница с изключително тежки наранявания, от които е починал.

Семейството му обяви, че е в шок и дълбоко съкрушено от новината за смъртта му.

В почти 50-годишната си кариера Уилямс има над 130 ленти.

Роден е на 1 декември 1951 г. като Ричард Трийт Уилямс в Роуейтън, Кънектикът. Първите му сценични изяви са още в подготвителния актьорски клас в Пенсилванския колеж "Франклин и Маршал". През летните сезони работи в близкия театър "Фултън" на Ланкастър, с роли в съвременни и класически драми и мюзикъли.

Звездата му изгрява през 1979 г. във филмовия мюзикъл "Коса" като хипито Джордж Бъргър.

Дон Дакус, Ани Голдън, Дарси Райт и Трийт Уилямс (от ляво на дясно) като четворката хипита в "Коса", сн. GettyImages

Като бунтаря Джордж Бъргър, който отива на война вместо приятеля си, сн. GettyImages

"Коса" обаче не е първият му мюзикъл, вече е участвал "Там отвъд" на Ендрюс Систърс, както и в театрална постановка на "Брилянтин".

Още същата година Трийт Уилямс участва във филма на Стивън Спилбърг 1941. Следващият му по-култов филм е "Имало едно време в Америка" (1984) на Серджо Леоне, а същата година си партнира с Крис Кристоферсън в "Точка на запалване", където двамата са благородни аутсайдери, изкушени от огромна сума крадени пари. След известните му филми са "Какво да направиш в Денвър, когато умреш" (1995), "Водопадите Мълхоланд" (1996), и други.

Има и редица телевизионни по-големи или по-малки телевизионни роли. Участва в "Евърууд", "Нарковойни", "Закон и Ред", "Престъпления от класа", "Хавай 5.0", "Семейство Симпсън" и други.

Сн. GettyImages

Има един единствен брак от 1988 г. досега с актрисата Пам Ван Сант. Двамата имат син Гил Уилямс и дъщеря Елинър Уилямс

mediapool.bg