Кламер БГ - Новини: Адвокатът на Цветан Василев остава за постоянно в ареста

Адвокатът на Цветан Василев остава за постоянно в ареста

България

|
Ср, 25 Март 2020г. 14:24ч.
Адвокатът на Цветан Василев остава за постоянно в ареста

Адвокат Лазар Карадалиев, който защитава бившия банкер Цветан Василев и оръжейния бизнесмен Емилиян Гебрев, остава за постоянно в ареста. Това реши във вторник апелативният спецсъд. Решението е окончателно.

Карадалиев е обвинен в участие в престъпна група за пране на пари. Заедно с него обвинения получиха още двама адвокати и служител в кантора. Според разследващите престъпната група е действала от 2014 година . За предполагаемото пране на пари са използвани фирми, регистрирани на подставени лица.

"Пълномощници на тези фирми са теглили или нареждали преводи по определени сметки на средства, придобити от престъпна дейност", твърди прокуратурата.

Карадалиев е сочен за лидер на престъпната група. Той е и единственият в ареста. Останалите трима бяха освободени под гаранция. Преди дни неговият баща Евгени Карадалиев изпрати до медиите открито писмо, в което заяви, че прокуратурата се опитва да запуши устата на сина му.

Карадалиев защитава Цветан Василев по делото КТБ, както и Гебрев, който влезев в сблъсък с депутата Делян Пеевски заради собствеността на оръжейния завод "Дунарит". Още в края на миналата година започнаха обиски в кантората на юриста. Тогава той обяви, че разследващите са търсили документи, свързани със завода.

mediapool.bg