Кламер БГ - Новини: Автошколите протестираха срещу нови правила за шофьорските курсове

Автошколите протестираха срещу нови правила за шофьорските курсове

България

|
Ср, 07 Окт 2020г. 19:52ч.
Автошколите протестираха срещу нови правила за шофьорските курсове

Автоинструктори от цялата страна протестираха в София срещу предлаганите промени в наредбите за дейността на центровете за обучение на шофьори, които според тях са лобистки и ге натоварват с допълнително административна тежест и ще доведат до поскъпване на услугите им. За няколко часа в сряда те блокираха пространството пред Президентството, отказаха среща с ръководството на агенция "Автомобилна администрация", чиято оставка искат и насрочиха нов протест за 22 октомври.

Недоволството на бранша е продиктувано от готвените промени в условията и обучението на шофьорите и реда за провеждането на изпитите по кормуване. Автошколите също така са против въвеждането на електронен контрол по време на курсовете и изпитите.

Протестиращите настояват промените да бъдат съгласувани с бранша, обясни представителят на Съюза на българските автомобилисти Малинка Бондаренко.

С годините учебните центрове се товарят непрекъснато с административни тежести, каза Стефан Малковски от Сдружение "Национален автоинструкторски съюз".

mediapool.bg