Кламер БГ - Новини: Автомобилният състезател Димитър Илиев напусна държавната агенция за безопасност по пътищата

Автомобилният състезател Димитър Илиев напусна държавната агенция за безопасност по пътищата

България

|
Пон, 11 Юли 2022г. 17:48ч.
Автомобилният състезател Димитър Илиев напусна държавната агенция за безопасност по пътищата

Новият заместник-председател на държавната агенция за безопасност по пътищата Мария Лазарова

Само два месеца и половина бившият автомобилен състезател Димитър Илиев се задържа на поста заместник-председател на държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Със заповед на премиера Кирил Петков той е освободен от заемания пост по негова молба, съобщи правителствената информационна служба.

На негово място е назначена Мария Лазарова, която притежава дългогодишен опит в административното управление и в подготовката и управлението на проекти с европейско финансиране, се казва в съобщението.

Мария Лазарова е била ръководител на Управляващия орган на оперативна програма "Околна среда" по времето на първия кабинет на Бойко Борисов, участвала е и в реализацията на проекти, свързани с подобряване на мобилността в градски условия.

Мария Лазарова е служител на държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата" от нейното създаване, като до този момент е заемала поста директор на дирекция "Административно-правно и финансово стопанско обслужване". Координира и работата по проекти с европейско финансиране на агенцията.

Мария Лазарова е магистър в специалност "Стопанско управление" от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий" и бакалавър със специалност "Икономика на индустрията" от Университета за национално и световно стопанство в София.

mediapool.bg