Кламер БГ - Новини: Австрия няма да разхлабва мерките срещу коронавируса до началото на април

Австрия няма да разхлабва мерките срещу коронавируса до началото на април

Коронавирус

|
Пон, 15 Фев 2021г. 18:45ч.
Австрия няма да разхлабва мерките срещу коронавируса до началото на април

Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц съобщи днес на пресконференция, че до Великден, който за католическите страни е на 4 април, не се предвижда ново разхлабване на мерките срещу коронавируса. Добрата новина е, че ситуацията позволява да не се затягат мерките, подчерта Курц, цитиран от БТА, след консултации с експерти, с парламентарно представените партии и с шефовете на провинциите.

Ситуацията е стабилна при сравнително висок брой на новозаразените, но разпространението на силнозаразни мутации и фактът, че едва след седмица ще може да се прецени какви са последиците от разхлабването на мерките на 7 февруари, са причината засега да не се предприемат никакви нови стъпки.

Следващите консултации ще се състоят на първи март. Затворени засега остават спортните съоръжения, театрите и кината. Най-вероятно е заведенията за хранене и хотелите да отворят врати около Великден. Кога точно ще стане това, ще бъде решено по-късно. Единодушно е мнението , че сега най-належащата задача е масовото тестване на населението.

mediapool.bg