Кламер БГ - Новини: Австриецът Матиас Майер със злато в спускането

Австриецът Матиас Майер със злато в спускането

Спорт

|
Нед, 09 Фев 2014г. 11:18ч.
Австриецът Матиас Майер със злато в спускането

Австриецът Матиас Майер спечели златния медал в мъжкото спускане на Зимните олимпийски игри в Сочи, след като смятаните предварително за фаворити се провалиха.

Победата на 23-годишния Майер е изненадваща и защото той успя да изпревари далеч по-титулованите от него звезди в австрийския отбор, като Клаус Крьол и Вернер Франц.

На изключително трудната и опасна писта край Сочи втори и трети се класираха италианецът Кристоф Инерхофер, изостанал само на шест стотни от победителя, и норвежецът Шетил Янсруд - с 10 стотни.

Като провал може да се оцени представянето на американеца Боде Милър. Той бе най-бърз и в двете тренировки, започна чудесно и неделното спускане, като на първите контроли имаше значителна преднина. После обаче необяснимо намали скоростта и остана едва осми.

Като разочароващо и неотговарящо на амбициите му може да се оцени и четвъртото място на норвежеца Аксел Лунд Свиндал, който иначе е лидер в надпреварата за Световната купа. Свиндал даде с 0,29 сек. по-лошо време от победителя.

Изненадващи донякъде са и следващите имена в класирането – пети е американецът Травис Генонг, а шести - швейцарецът Карло Янка. Съотборникът на Янка Дидие Дефаго не успя да защити титлата си от предишната Олимпиада във Ванкувър и остана чак на 14 място.

Българите Георги Георгиев и Никола Чонгаров дадоха с времена с близо 6 секунди и половина изоставане от Майер, които ги класираха сред последните - 36-ти и 38-ми.

mediapool.bg