Кламер БГ - Новини: "Абсурдна измама". Кремъл пак отхвърли спекулации, че Путин е болен и използва двойници

"Абсурдна измама". Кремъл пак отхвърли спекулации, че Путин е болен и използва двойници

Свят

|
Вт, 24 Окт 2023г. 14:33ч.
"Абсурдна измама". Кремъл пак отхвърли спекулации, че Путин е болен и използва двойници

Владимир Путин, сн. БГНЕС

Кремъл отхвърли спекулациите относно здравословното състояние на президента Владимир Путин и заяви, че той е здрав и в добра форма, предаде Ройтерс.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, в редовен разговор с репортери, също така отхвърли предположенията, че президентът използва двойници и ги нарече "абсурдна измама".

"Всичко е наред с него и това отново е поредна фалшива новина", заяви Песков.

Репортери зададоха въпроси на говорителя относно здравословното състояние на Путин, след като в руски канал в "Телеграм" беше публикувано съобщение без посочен източник, че президентът е имал сериозен здравословен проблем вчера вечерта и то бе препредадено от западни медии.

Песков се засмя в отговор на последващо запитване относно двойниците на Путин и отрече президентът да ги използва.

"Това спада към категорията на абсурдните информационни измами, които редица медии обсъждат със завидна упоритост. Това предизвиква единствено усмивка", каза той, цитиран от БТА.

Путин, който е любител на джудото и отдавна се представя като "мъж на действието", навърши 71 години на 7 октомври, отбелязва Ройтерс.

Той поддържа интензивен график на срещи и публични прояви, много от които се излъчват по телевизията. Миналата седмица той посети Китай, а на връщане спря в два руски града.

В интервю през 2020 г. Путин отхвърли появили се отдавна слухове, че използва двойници, въпреки че по думите му в миналото му е било предлагано да прави това от съображения за сигурност.

mediapool.bg