Кламер БГ - Новини: Абрамович обяви "тежко решение" да продаде Челси

Абрамович обяви "тежко решение" да продаде Челси

Спорт

|
Ср, 02 Март 2022г. 21:00ч.
Абрамович обяви "тежко решение" да продаде Челси

Роман Абрамович, сн. ЕПА/БГНЕС

Собственикът на лондонския футболен клуб Челси Роман Абрамович е взел решение да го продаде, съобщи пресслужбата на тема в сряда

"Винаги съм вземал решенията си, изхождайки от интересите на клуба. В сегашната ситуация смятам за най-правилен изборът да го продам. Така ще бъде най-добре за феновете, за работещите в него, за спонсорите и за партньорите. Знайте, че това беше невероятно тежко решение за мен – да се разделя с Челси по този начин", каза Абрамович, който попадна сред санкционираните руски олигарси заради инвазията на Москва в Украйна.

По-рано през деня швейцарският милиардер Ханс-Йорг Вис разкри, че е "получил във вторник оферта да купи Челси от Абрамович с още трима души".

"Ще си оставя четири или пет дни да помисля. Абрамович иска твърде много в момента. Челси му дължи 2 милиарда паунда, само че клубът в момента няма пари. Това означава, че тези, които купят Челси, трябва да обезщетят Абрамович", каза Вис, цитиран от швейцарския вестник "Блик".

Според английския вестник "Дейли Мейл" Роман Абрамович иска да продаде Челси срещу 3.6 милиарда евро.

"Абрамович е част от най-близките съветници и приятели на Путин. Като всички останали олигарси в момента, той е в паника. Иска да се отърве възможно най-бързо от Челси", смята Вис. Той е основател и президент на компанията за медицински материали Synthes.

"Ако купя Челси, няма да съм сам, е в консорциум с още шест или седем инвеститори", каза още швейцарецът.

mediapool.bg