Кламер БГ - Новини: Tръмп и "Игра на тронове": Санкциите идват

Tръмп и "Игра на тронове": Санкциите идват

Свят

|
Съб, 03 Ноем 2018г. 17:06ч.
Tръмп и "Игра на тронове": Санкциите идват

"Санкциите идват", обяви президентът на САЩ Доналд Тръмп, заимствайки култова реплика от известния телевизионен сериал "Игра на тронове", за да приветства предстоящото възстановяване на санкциите срещу Техеран, отменени в рамките на ядреното споразумение от 2015 г., от което Вашингтон впоследствие се оттегли, съобщи Франс прес.

В Туитър Тръмп публикува, без друг коментар, плакат, на който той върви, облечен с тъмносин костюм и червена вратовръзка, главата му е извърната, а надписът гласи "Санкциите идват", което е заимствано от "Зимата идва" - заглавието на първия епизод от хитовия сериал.

На плаката се уточнява, че "санкциите идват на 5 ноември".

pic.twitter.com/nk2vKvHuaL

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2 ноември 2018 г.

САЩ официално потвърдиха, че в понеделник, 5 ноември, ще възстановят всички санкции срещу ислямската република, които бяха отменени в рамките на споразумението на Техеран с великите сили, забраняващо на Иран да разработва ядрено оръжие.

Първият пакет от наказателни мерки вече беше възстановен през август.

Сериалът "Игра на тронове", чийто последен осми сезон ще се излъчи догодина, е най-хитовата продукция на НВО и най-награждаваният сериал в историята на американските телевизионниянагради "Еми".

От телевизионната мрежа веднага отговориха в Twitter с въпроса "Как се нарича злоупотреба с търговска марка на дотраки" (бел.ред. дотраки - измислен език, използван във фантастичната сага).

mediapool.bg