Кламер БГ - Новини: Tръмп: Аз съм най-малко расист от всички, с които сте говорили

Tръмп: Аз съм най-малко расист от всички, с които сте говорили

Свят

|
Пон, 15 Ян 2018г. 10:10ч.
Tръмп: Аз съм най-малко расист от всички, с които сте говорили

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че не е расист, след като беше попитан от журналист за предполагаеми обидни коментари по адрес на имигранти, съобщава БТА. Миналата седмица сенатори разказаха, че на среща с тях при закрити врата в Белия дом Тръмп е попитал защо са им на САЩ хора от “мизерни дупки като Африка и Хаити“.

"Не. Не съм расист. Аз съм най-малко расист от всички хора, които някога сте интервюирали", каза Тръмп на брифинг във Флорида.

Президентът на САЩ допълни, че той не е произнесъл скандалните думи, които му бяха приписани от сенаторите.

По-рано в неделя членът на горната камара на Конгреса Дейвид Пардю (републиканец от Джорджия) увери, че Тръмп не е използвал вулгарен израз по адрес на имигрантите от Африка и Хаити. Друг сенатор републиканец, Том Котън от Арканзас, също каза, че не е чул президентът да произнася фразата "мизерни дупки".

Двама техни колеги, демократът Дик Дърбин и републиканецът Линдзи Греъм, твърдят, че Тръмп е използвал обидния израз на среща в Овалния кабинет на Белия дом. Срещата е била посветена на намирането на решение на въпроса с 800-те хиляди имигранти, дошли нелегално в САЩ като деца. Президентът на САЩ каза, че е "готов, желаещ и способен" да постигне споразумение за защита на тези хора.

mediapool.bg