Кламер БГ - Новини: "Тотал" се сдоби с 2.2 ГВ слънчеви мощности в Тексас

"Тотал" се сдоби с 2.2 ГВ слънчеви мощности в Тексас

Greenpool

|
Пет, 05 Фев 2021г. 18:16ч.
"Тотал" се сдоби с 2.2 ГВ слънчеви мощности в Тексас

Френската петролна и газова компания "Тотал" (Total) съобщи, че е придобила портфолио с проекти за слънчева енергия в американския щат Тексас с инсталирана мощност от 2.2 гигавата, предадоха световните агевнции.

"Тотал", която се диверсифицира в електричеството, по-специално от възобновяеми източници, е купила проектите от разработчика "СънЧейс Пауър" (SunChase Power) и инвестиционната компания "Ем Ей Пи Ар И/И Ес" (MAP RE/ES).

Не се разкрива цената на сделката, в която френската компания получава четири мащабни проекта за слънчева енергия, всеки от които със свързани системи за акумулиране на енергия чрез батерии. Те са разположени в индустриални зони близо до Хюстън и се възползват от силното търсене на електричество, съобщи "Тотал" в комюнике.

Тя ще се задължи ползва тяхната възобновяеми енергия за да покрие потреблението в индустриалните си обекти в САЩ. Сред тях е голямата рафинерия в Порт Артър, щата Тексас.

Благодарение на тази операция "Тотал" развива в момента мощност от близо 4 гигавата от възобновяеми енергии в САЩ, което допринася за постигането на крайната цел за близо 35 гигавата мощности за възобновяеми енергии през 2025 година, заяви главният изпълнителен директор на "Тотал" Патрик Пуяне, цитиран в комюникето.

mediapool.bg