Кламер БГ - Новини: Въглероден данък за американския внос обеща френски кандидат-президент

Въглероден данък за американския внос обеща френски кандидат-президент

Greenpool

|
Пон, 23 Ян 2017г. 17:55ч.
Въглероден данък за американския внос обеща френски кандидат-президент

Бившият френския премиер Манюел Валс, който се бори за президентската номинация на френските социалисти, обеща да въведе своеобразен въглероден данък на американския внос, ако президентът на САЩ Доналд Тръмп изтегли страната си от световното климатично споразумение, постигнато в Париж през 2015 година, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА в понеделник.

Предложението на Валс прозвуча в ефира на радио ЕрТеЕл, пред което той каза, че когато Доналд Тръмп обяви някакъв вид икономическа война на Европа, трябва да сме готови.

В неделя Валс ще се изправи в балотажа за социалистическата номинация за президентските избори срещу Беноа Амон, който вчера спечели първия тур на първичните президентски избори на френските социалисти.

Валс, който миналия месец подаде оставка като премиер на Франция, за да се включи в президентската надпревара, бе считан първоначално за фаворит. Представител на дясното крило на социалистите, той обаче постепенно загуби позиции.

Амон заяви, че сред приоритетите му са околната среда и климатичните промени.

В предизборната си кампания Тръмп заяви, че ще бъде непредубеден за климатичните промени и за това дали ще изтегли САЩ от споразумението за намаляване на парниковите емисии, постигнато в Париж.

mediapool.bg