Кламер БГ - Новини: Covid: Ръст на новите случаи и хоспитализации за денонощие

Covid: Ръст на новите случаи и хоспитализации за денонощие

Коронавирус

|
Нед, 28 Март 2021г. 14:43ч.
Covid: Ръст на новите случаи и хоспитализации за денонощие

2537 са новозаразените с коронавирус или 21.3% от направените 11 931 теста, отчете Единният информационен портал на 28 март сутринта.

Хоспитализирани са 9674 души, от които 769 са в интензивни отделения. От данните е видно, че за едно денонощие приетите в болница заради Covid са се увеличили с 244 човека, а тези в интензивните отделения – с 18.

Активните случаи нараснаха общо до 66 216. Починалите през денонощието са 49, а излекуваните - 1453.

Ваксинирани за 24 часа са 3 930 души, с което общият брой на ваксинираните в България достигна 434 158, от които 87 766 са с две дози.

Столичните болници "Пирогов", ВМА и ИСУЛ съобщиха, че на 28 март възобновяват т.нар. зелен коридор. Желаещите ще бъдат ваксинирани с AstraZeneca. Количествата са достатъчни, за да се ваксинират и хора без записани часове, както и такива, които не попадат в плана за имунизации.

Рекорден брой легла в Covid отделения са открити в Бургас

Бургас трайно се нарежда на второ място по брой новозаразени от коронавирус у нас. Заради това постоянно се налага да се разкриват допълнителни легла в Covid отделенията на болниците. Въведени бяха и по-строги мерки като носене на маски на открито и вечерен час за младежите, предаде БНР.

В Бургаска област са разкрити рекордните 623 легла. По данните от тази сутрин капацитетът на отделенията е зает 91 процента. В петък се наложи кардиологията на държавната болница да бъде също трансформирана в Covid отделение и така на практика целият терапевтичен корпус на лечебното заведение е предназначено за място за лечение на пациенти с Covid-19.

Д-р Светослав Тодоров от УМБАЛ-Бургас коментира пред БНР, че голямо предизвикателство е намирането на персонал.

mediapool.bg