Кламер БГ - Новини: 44 души простреляни за ден в Чикаго, петима са убитите

44 души простреляни за ден в Чикаго, петима са убитите

Свят

|
Пон, 06 Авг 2018г. 14:33ч.
44 души простреляни за ден в Чикаго, петима са убитите

Общо 44 души са били простреляни само за едно денонощие в Чикаго при множество престрелки, които са избухнали в различни части на града. От тях петима души са убити, съобщава местната полиция, цитирана от CNN.

Десет престрелки са избухнали в града от 1:30 до 4:30 ч. през нощта, при които са простреляни 30 души, а двама са починали. До 2 часа следобед простреляните вече са 44, а убитите – петима.

"В Чикаго имаше много насилие тази нощ. Някои от жертвите са били мишени, а други са пострадали при конфликти между банди в някои части от града", каза шефът на патрулите в чикагската полиция Фред Уолкър.

Най-възрастният човек, който е пострадал при стрелбите, е на 62 години. Най-младият е само на 11. При един от инцидентите стрелците са открили огън на улично парти.

Престрелките по улиците на Чикаго са всекидневие, но последната неделя в града направи особено впечатление. Преди това в събота е имало 15 простреляни и един убит, а в петък "само" шестима простреляни.

Чикаго страда от повишени нива на престъпност през последните няколко години. Според полицейската статистика 2018 година все пак е по-спокойна от 2017 г. - стрелбите са намалели с 30%, а убийствата с 25%.

mediapool.bg