Кламер БГ - Новини: 25 убити при атентат в Ирак; шефът на полицията в провинция Анбар убит при нападение

25 убити при атентат в Ирак; шефът на полицията в провинция Анбар убит при нападение

Свят

|
Нед, 12 Окт 2014г. 16:55ч.
25 убити при атентат в Ирак; шефът на полицията в провинция Анбар убит при нападение

Двадесет и пет души загинаха в правителствен комплекс в иракския град Баакуба, а началникът на полицията в провинция Анбар - при патрулна мисия, след като предполагаеми въоръжени бойци от групировката "Ислямска държава" взривили конвоя му, предаде Ройтерс, като се позова на болнични източници и на силите за сигурност.

Сред загиналите в комплекса в Кара Куба, на 80 км северно от Баакуба, има както цивилни, така и военни, заявиха източниците от болницата. Ранени са 60 души.

При друг инцидент две самоделни взривни устройства избухнали на пазар, в района "Дур аз Зубат" в южната част на Баакуба. Шест цивилни загинала, а десет са ранени, заяви източник от полицията.

В село Бу Риша, на 15 км западно от град Рамади, командващият полицията в провинция Анбар, генерал Ахмад Садак ад Дулайми, е загинал, след като предполагаеми бойци на "Ислямска държава" извършили нападение срещу конвоя му с две самоделни взривни устройства, каза източник от силите за сигурност. По думите му Дулайми бил излязъл на обиколка, за да провери районите, в които се водят боевете с "Ислямска държава".

mediapool.bg