Кламер БГ - Новини: 180 пътнически кораба очакват на Пристанище Видин

180 пътнически кораба очакват на Пристанище Видин

България

|
Четв, 16 Апр 2015г. 06:41ч.
180 пътнически кораба очакват на Пристанище Видин

Пристанище Видин - Център, снимка:

Пристанище Видин – Център, снимка: „Пристанище Видин“

Тази година на пристанище Видин се очаква да пристигнат повече от 180 круизни кораба с туристи от Европа, Америка, Нова Зеландия и Австралия. Това е с близо 20 заявки повече в сравнение с миналата година, съобщават от “Пристанище Видин” ЕООД.

Заявки са подали 181 пътнически круизни кораба през тази година, които плават под швейцарски, германски и канадски флаг.

Първите кораби вече са акостирали на видинското пристанище на 22 март тази година. Последният заявен круиз, който ще пристигне във Видин е на 12 ноември тази година.

Туристите потеглят с круизните кораби от Австрия и Германия и пътуват по река Дунав до Черно море. При престоя си във Видин, който е обикновено не повече от ден, туристите посещават Белоградчишките скали, Крепостта “Баба Вида”, Синагогата, и др. туристически обекти.

За първи път тази година има подадена заявка за круизен кораб от съседна Сърбия, който ще вози туристи по река Дунав от Белград до Черно море. Корабът „Aquastar Maxim” е заявен за пристанище Видин от местен туроператор. От миналата година по река Дунав вече плават и 135 метрови круизни кораби, което е най-новата тенденция при строене на пътнически кораби. Досегашните кораби са с дължина 115 метра, информират от пристанище Видин.

През 2002 година са започнали да акостират първите круизни кораби на видинското пристанище.

Maritime.bg – България