Кламер БГ - Новини: 17-годишен се взриви в сградата на руските спецслужби в Архангелск

17-годишен се взриви в сградата на руските спецслужби в Архангелск

Свят

|
Ср, 31 Окт 2018г. 11:56ч.
17-годишен се взриви в сградата на руските спецслужби в Архангелск

17-годишно момче взриви бомба в сградата на областното управление на руската Федерална служба за сигурност в северния град Архангелск. Нападателят е загинал, а трима сътрудници на руската спецслужба са ранени.

Това съобщи Лента.ру, като се позова на Следствения комитет на Русия, който е започнал наказателно дело за терористичен акт и незаконно пренасяне на боеприпаси.

Според местните власти малко преди 09.00 ч. (06.00 по Гринуич) в сградата е избухнало взривно устройство, при което един човек е загинал, а трима са ранени. Самоличността на убития предстои да бъде установена, но той не е служител на ведомството.

Мъжът, убит при експлозията, ранила още трима днес в областното управление на руската ФСБ в Архангелск, сам е внесъл в сградата избухналото взривно устройство, потвърди Антитерористичният комитет на Русия, цитиран от ТАСС.

Първоначалните данни сочат, че този човек е влязъл в сградата и е извадил от чантата си неустановен обект, който избухнал в ръцете му и мъжът е бил смъртоносно ранен, заяви комитетът в комюнике. Ранените са "трима служители от ФСС", се казва още в документа.

Нападенията срещу полицията и службите за сигурност не са често явление в Русия с изключение на Северен Кавказ - регион с предимно мюсюлманско население, където властите водят борба с ислямистки бунтовници, отбелязва АФП.

mediapool.bg