Кламер БГ - Новини: 10-милионен китайски град засили ограниченията на придвижването

10-милионен китайски град засили ограниченията на придвижването

Коронавирус

|
Ср, 22 Апр 2020г. 12:58ч.
10-милионен китайски град засили ограниченията на придвижването

Китайски град с население от десет милиона души, който се бори с вълна от случаи на заразяване с коронавирус в страната, въведе днес допълнителни ограниченията на придвижването, предаде Ройтерс.

Харбин, столицата на провинция Хейлунцзян, забрани на жителите на други населени места и на превозните средства, които нямата местна регистрация, да влизат в жилищните зони на града, съобщиха местни медии.

Градът вече въведе изискване хората, пристигащи от чужбина и от основните райони на епидемията, да бъдат поставяни в изолация.

Провинция Хейлунцзян, която граничи с Русия, е на фронтовата линия на най-скорошните опити на Китай да идентифицира заразени китайски граждани, пристигащи от Русия и да спре разпространението на вируса сред местното население.

"Всички потвърдени случаи, всички предполагаеми случаи, близки контакти на хора без симптоми и близките контакти на близките контакти трябва да бъдат поставени под карантина и тествани", заявиха властите на Харбин, цитирани от местна медия.

По-рано този месец Харбин обяви, че въвежда 28-дневна карантина за всички пристигащи от чужбина, като на тях ще им бъдат правени по три различни теста за коронавирус.

Харбин, който има въздушна връзка с Русия, съобщи вчера за седем нови случая на заразяване с коронавирус, с което заразените в града са вече 52, като не се броят оздравелите и изписаните от болница.

Китай съобщи днес за 30 нови случая на коронавирус, след като предишния ден бяха регистрирани 11, съобщи Ройтерс. От новите случаи 23 са т.нар. внесени заразявания - установени сред пристигнали от чужбина хора.

В изявление на Националната здравна комисия се посочва, че броят на новите пациенти без симптоми на Covid-19 също е нараснал до 42 от 37 предишния ден.

До момента в континентален Китай са регистрирани общо 82 788 случая на коронавирус, докато броят на починалите остава непроменен - 4632.

mediapool.bg